Wat is Human Design

Human Design is een duidingsinstrument dat zeer accuraat beschrijft wie je bedoeld bent te zijn, waar je gevoeligheden liggen en wat je levensdoel is.

Het energetische duidingsinstrument  combineert elementen uit verschillende esoterische en wetenschappelijke tradities, waaronder astrologie, de I Ching, de Kabbala, het Hindoe Brahmaan Chakra systeem en de moderne genetica en kwantumfysica.

Hoe werkt Human Design?

Human Design gebruikt je geboortedatum, -tijd en -plaats om je persoonlijke ‘chart’ te genereren, ook wel een BodyGraph (zie plaatje) genoemd. Wij noemen het liever de energetische blauwdruk van jezelf.

De blauwdruk is gebaseerd op de stand van de planeten en andere hemellichamen op het moment van je geboorte. Daarmee lees je de waarde van de energie van je geboortemoment als het ware af. Vandaar het gebruik van de term; je persoonlijke energetische blauwdruk. Die energetische blauwdruk legt de specifieke betekenis van je unieke zelf bloot.

De energetische blauwdruk vertelt je dus precies hoe jij uniek bent, vanuit de Human Design theorie.

De energetische blauwdruk van Bruce Springsteen
Human Design Mandela

Waar is Human Design op gebaseerd?

De Canadees Robert Allan Krakower, die in januari van 1987 een intense spirituele ervaring had, heeft Human Design op aarde gebracht. Hij ontving de inzichten als een synthese van astrologie, de I Ching, de Kabbala, het Hindoe Brahmaan Chakra systeem en de moderne genetica en fysica. Deze wist hij te versmelten tot één systeem. De aparte onderdelen zijn visueel samengevoegd in de Mandela, zoals weergegeven.

Human design en ons DNA

Codons zijn onderdeel van ons DNA. Ze bestaan uit vier chemische basen (nucleotiden): adenine (A), cytosine (C), guanine (G) en thymine (T). 

Eén codon is opgebouwd uit drie opeenvolgende basen. Omdat er vier verschillende basen zijn, zijn er 4³ = 64 verschillende codons mogelijk.

De I Ching bestaat uit 64 hexagrammen. Elk hexagram is samengesteld uit zes lijnen die elk “gebroken” (yin) of “ongebroken” (yang) kunnen zijn, wat leidt tot 2 tot de macht 6 = 64 mogelijke combinaties.

In Human Design zijn de 64 hexagrammen aan de 64 codons in ons DNA gekoppeld.

Praktische toepassing

Human Design wordt vooral gebruikt om:

  • Zelfbewustzijn te vergroten door met de betekenis van je unieke energetische imprint te experimenteren.
  • Besluitvorming te verbeteren door te vertrouwen op je strategie en innerlijke autoriteit.
  • Relaties te verbeteren door te begrijpen hoe je energieën interageren met die van anderen.
  • Levensdoelen (privé en werk) te verhelderen en te realiseren door de verkregen informatie toe te passen in je leven.

We blijven het zeggen, omdat we het steeds weer terugzien bij onze klanten; Human Design is bij uitstek een hulpmiddel voor persoonlijke groei en zelfontdekking. Het geeft je de kans om authentiek te leven in overeenstemming met je ware zelf.

Wil je meer te weten?

Op de volgende pagina wordt uitgelegd hoe je jouw blauwdruk verkrijgt en wat die betekent.

Of boek meteen een uitgebreide reading voor jezelf zodat je binnen anderhalf uur heel veel te weten komt over jezelf.