Profielen

In Human Design vertegenwoordigt je profiel de rol die je van nature vooral dient te spelen in je leven. Het combineert twee getallen die elk een lijn representeren uit de I Ching hexagrammen, wat inzicht geeft in je persoonlijkheid en levenspad. Er zijn in totaal 12 profielen, met elk een combinatie van twee lijnen (getallen 1 t/m 6).

De 12 profielen zijn afgeleid van een combinatie van de ‘lijnniveau-definitie’ van de bewuste Persoonlijkheids-zon (zwart) en de onbewuste Design-zon (rood). Zie de illustratie hieronder.

Profielen

Hieronder worden de 12 profielen kort beschreven. In de Human Design readings wordt er dieper ingegaan.

Een goed uitgelegd profiel verbonden met je zon-aarde configuratie, zoals je energetische blauwdruk je vertelt, geeft heel specifiek aan wat je hier te doen hebt. Dat is erg nuttige informatie voor het kunnen leven van een vervuld leven.

1/3 Profiel

Onderzoeker/Martelaar

Leert door diepgaande studie en vallen en opstaan. Gedreven om de fundamentele waarheid te ontdekken. Ontdekt vooral wat NIET werkt.

1/4 Profiel

Onderzoeker/Opportunist

Combineert diepgaand onderzoek met sociale invloed. Kennis en netwerken zijn cruciaal voor het vervullen van het eigen levensdoel.

2/4 Profiel

Kluizenaar/Opportunist

Balanceert tussen introspectie en sociale interactie. Trekt kansen aan door natuurlijke gaven en connecties.

2/5 Profiel

Kluizenaar/Ketter

Trekt zich terug om persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en heeft een universeel, praktisch talent dat anderen aantrekt.

3/5 Profiel

Martelaar/Ketter

Leert door ervaringen en biedt praktische oplossingen. Kan zowel opbouwen als hervormen. Dit zijn de echte ’trouble shooters’.

3/6 Profiel

Martelaar/Rolmodel

Leeft drie verschillende levensfasen: leren door ervaring (eerste 30 jaar), reflecteren (20 jaar erna) en rolmodel zijn (vanaf 50ste levensjaar). Ervaringsleren staat hier centraal.

4/6 Profiel

Opportunist/Rolmodel

Combineert sociale connecties met een geleidelijk ‘rolmodelschap’, groeiend in invloed door de drie levensfasen heen; ervaring (eerste 30 jaar), reflecteren (20 jaar erna) en rolmodel zijn (vanaf 50ste levensjaar).

4/1 Profiel

Opportunist/Rolmodel

Verbindt stabiele kennis met netwerkopbouw. Heeft een invloedrijke rol in sociale groepen, door de kennis die door studie en onderzoek wordt vergaard. Vast levenspad.

5/1 Profiel

Ketter/Onderzoeker

Combineert praktische, universele oplossingen met grondige kennis en onderzoek. Hier zijn ze van alle 12 profielen het allerbest in.

5/2 Profiel

Ketter/Kluizenaar

Wordt vaak gezocht voor praktische oplossingen, hoewel persoonlijke tijd en ruimte om tot praktische oplossingen te komen essentieel zijn.

6/2 Profiel

Rolmodel/Kluizenaar

Doorloopt drie fasen: ervaring opdoen, reflecteren, en rolmodel zijn. Zijn goed in het overbrengen van informatie en zien de gevolgen die er in die overdracht plaatsvindt. Ze hebben behoefte aan persoonlijke ruimte, vrijheid van handelen.

6/3 Profiel

Rolmodel/Martelaar

Leert en groeit door vallen en opstaan en evolueert uiteindelijk naar een voorbeeldfunctie. Doorloopt ook de drie fasen van ervaren, reflecteren en rolmodel uitleven, zoals elke 6de lijn dat op z’n specifieke manier doet.

Wil je meer te weten? Op de volgende pagina wordt uitgelegd hoe je jouw blauwdruk verkrijgt en wat die betekent.

Of boek meteen een uitgebreide analyse van jouw blauwdruk door een expert.